Drie stamgasten van café Hof van Ellende besloten samen wat plezante muziek te brengen om de ellendige sfeer in hun stamkroeg van op te vrolijken. Hiervoor werd geput uit het rijke repertoire van de jaren ’60 en ’70. Denk hierbij aan groepen als Crosby, Stills & Nash, The Hollies, The Monkees, The Eagles,…

Deze ervaren rakkers spelen graag hun sterkste troeven uit: vrolijkheid, humor, ontspannen sfeer en hun befaamde “close harmonies”.

Heeft in zijn prille jeugd enkele tijd als sopraan opgetreden met het Van Gheluwe koor. Het koor is wegens “omstandigheden“ enige tijd geleden ontbonden.
Heeft nadien, wegens kwetsuren, zijn sportieve ambities moeten opbergen. Toen heeft hij een gitaar gekocht en een nieuwe passie was geboren. Na wat getokkel in de keuken en voor vrienden en familie heeft hij in 1977 mede de groep Katastroof opgericht, maar na 22 jaar hield hij het echter voor bekeken. Tijd voor iets anders.
Ondertussen heeft hij ook in enkele rockgroepen gespeeld zoals Midlife Crisis, Tush …
Na 1 jaar solo te hebben opgetreden werd in 2000 met een aantal duistere figuren de Antwerpse groep Halfzeven Doenker opgericht. Hierin kon hij, in zijn moedertaal, het Antwaarps, eindelijk zijn ei kwijt en zich volledig uitleven. Drie cd’s werden ondertussen op de wereld losgelaten.
Terzelfder tijd kwam hij, zich totaal van niks bewust, Bert tegen in zijn stamkroeg “het hof van ellende”. Uit één van de vele jamsessions groeide het duo Jim en Bert. Omdat harmonieën zo belangrijk zijn werd in dezelfde kroeg Herwig Peeters en zijn hese stem van zijn barkruk getrokken en JB Connection was geboren.
Naast Halfzeven Doenker en JB Connection amuseert hij zich ook nog in de Beatles tribute band Sergeant Pepper.

Het begon als jong knaapje in het “Van Gheluwe koor” waar hij dagelijks moest gorgelen met zout water om zijn hese stemgeluid weg te krijgen. Tevergeefs zo blijkt na al die jaren !
Op eenentwintigjarige leeftijd deed hij auditie en werd aangenomen als één van de orkestleden van het Provinciaal Antwerps Tienertheater waar hij vier jaar mee optrad.
Uit dit bonte gezelschap ontstond de symfonische rockgroep “Eastern Wind” waar hij meer dan tien jaar de frontman van was. Daarnaast speelde hij nog in andere rockbands (Leaky bucket, Grandma’s bra en High five).
In de jaren negentig trad hij toe tot de skiffle- en folkgroep “Lizzy’s Farm”, een lustige bende die jarenlang de Belgische, Franse en Nederlandse kroegen en podia teisterde.
In de artistieke omgeving van het “Hofke van Ellende” werd JB Connection geboren. Jim en Bert speelden een jaartje als duo tot ze besloten dat hese stemmetje van weleer er maar aan toe te voegen. En na meer dan twintig jaar nog steeds met volle plezier jongens !!
Sinds enkele jaren is hij ook de lead zanger van de classic rockband Strange Brew met eenzelfde dosis enthousiasme !!

Zijn muzikale loopbaan begon in het Van Gheluwe koor “waar men hem vergeleek met “Heintje”.
Als tiener kreeg hij de Bluegrass-microob te pakken en speelt gitaar en mandoline in diverse bands, o.a. Rawhide (sinds 1985 en nu nog steeds) The Broken Circle Bluegrass Band, The Grassmobiel.
Eind vorige eeuw was hij contra-bassist van de infamous “Lizzy’s farm”, de buena vista social band van de Zurenborg.
Als “Smartlapwinner” in diverse Antwerpse kroegen kwam hij in contact met Jim.
J&B was geboren.
Maar voor de driestemmige samenzang kwamen we er nog ene tekort en niet veel later zat ook Herwig op een barkruk.
The Good, the Bad and the Ugly was compleet.